top of page

DUURZAAM TOURISME

FAIR TRADE TOERISM

In toerisme is het belangrijk dat we voor elkaar zorgen. Daarom bieden we enkele Fair Trade reizen aan. Wil je meer te weten komen over Fair Trade Tourism? Klik dan op de knop.

 

 

 


Hieronder vindt je een voorbeeld van een self-drive.
(kan eveneens begeleid uitgevoerd worden)


 

DAG 1

DAG 2

DAG 3

DAG 4

DAG 5

DAG 6

DAG 7

DAG 8

DAG 9

DAG 10

DAG 11

Dag 1-2 - Aankomst in Kaapstad

Kaapstad is één  van 's werelds meest bruisende bestemmingen. Het ligt te midden van majestueuze bergen en is omgeven door ongerepte witte stranden. Het is de thuisbasis van een rijk cultureel en historisch erfgoed met veel smaakvolle restaurants.

Je logeert in het pittoreske Antrim Villa. Deze villa is gebouwd in de late jaren 1800 en zit boordevol geschiedenis. De hoge plafonds en goed onderhoude stukwerk geven dit pension charme en licht.

Later die avond wordt er een Jazz Safari georganiseerd. Kaapstad is een stad waar de muziek het meest creatief is in Zuid-Afrika, wat deels te danken is aan de geschiedenis van de stad en de diversiteit aan mensen en culturen en geluiden die hier terecht zijn gekomen.

 

Ontdek het bruisende stadsleven per fiets. "AWOL's Community Bicycle Tours in Kaapstad - een verantwoorde manier om township tours te ondernemen - biedt de toerist veel meer mogelijkheden om met de gemeenschap om te gaan dan vanuit een geklimatiseerde bus. 

Dag 3 - Kaapstad naar Stellenbosch

Verlaat Kaapstad via een schilderachtige en historische rit door de lokale wijngebieden in Kaapstad: Stellenbosch en Franschhoek. Je kan stoppen bij verschillende wijndomeinen om de lokale wijnen te proeven die in Zuid-Afrika worden geproduceerd.

Deze nacht logeer je in het Spier Hotel is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het hotel is gebouwd aan de oever van de Eerste rivier en heeft een panoramisch uitzicht op de Helderberg en de wijngaarden. Het Spier Hotel biedt vier sterren comfort in een charmante dorpsachtige omgeving met comfortabele, ruime kamers die gegroepeerd zijn rond zes privé binnenplaatsen en individuele zwembaden.

Dag 4 - Stellenbosch 

Na het ontbijt kan je genieten van een Dine & Vine tour in Stellenbosch. 

Daarna ga je op zoek naar het authentieke Stellenbosch en verken je de met eikenbomen omzoomde lanen. Je leert de moderne keukenapparatuur waarderen als je een gezinswoning uit 1710 binnenstapt.

Onderweg kan je verschillende eet- en drinkgelegenheden bezoeken.

Dag 5 - Stellenbosch naar Swellendam

Tijdens de maanden juli tot november kan je stoppen in Hermanus om walvissen te spotten. Buiten deze maanden kan je de Hermanus-wijnroute nemen. 

 

Genesteld aan de voet van de Langeberg ligt Swellendam.

Swellendam heeft veel te bieden aan bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, natuur en buitenactiviteiten. 

Jan Harmsgat Guest House bevindt zich op een werkende boerderij in de schilderachtige wijnstreek Klein Karoo. De steden Robertson, Montagu en McGregor zijn dichtbij en Cape Agulhas (zuidelijk puntje van Afrika) ligt op een gemakkelijk uurtje rijden. Gasten worden in de oorspronkelijke slavenverblijven van de boerderij getrakteerd op ingetogen elegantie en comfort.

Dag 6-8 - Swellendam naar 

Plettenberg Bay

Knysna is een van de bekendste vakantiebestemmingen van de Zuid-Kaapse kust, gelegen tussen weelderige bossen en de oevers van de rustige lagune. De meest bekende attractie zijn de Knysna-koppen, twee grote zandstenen kliffen die de monding van de lagune met de zee verbindt, bewaken.

De Plettenbergbaai is vernoemd naar gouverneur Joachim von Plettenberg, die de baai in 1778 onder de administratieve soevereiniteit van de Nederlands-Indische Handelsmaatschappij oprichtte. Plettenbergbaai heeft de mooiste stranden van de Tuinroute. Ze strekken zich uit over vele kilometers rondom de baai. De watersportmogelijkheden zijn oneindig en in het seizoen is de baai een uitstekende plek om walvissen en dolfijnen te bekijken.

Hog Hollow Country Lodge, een privé natuurreservaat, ligt 18km ten oosten van de Plettenbergbaai in het hart van de Tuinroute. Het beschikt over 12 kamers met een ononderbroken uitzicht over de inheemse bossen en het Tsitsikamma gebergte. 

Dag 9 -10 - Plettenberg Bay naar Amakhala

Amakhala Game Reserve is een uniek natuurbeschermingsinitiatief dat het mogelijk maakt om dieren opnieuw te introduceren in het gebied waar ze ooit vrij rondliepen en zo een bijdrage te leveren aan het behoud van ons natuurlijk erfgoed.

 

Voel je verkwikt door de geluiden en geuren van de Afrikaanse bush terwijl je op je persoonlijke dek ligt te loungen of vanuit je dompelbad kijkt. Gebouwd in de bush, tegen een achtergrond van Aloë Vera's en inheemse fauna en flora maakt de Bush Lodge een perfect Afrikaans toevluchtsoord.

Dag 11 - Amakhala to Port Elizabeth and Depart

We zijn aan het einde gekomen van deze fantastische route. Je vertrekt huiswaarts vanaf de luchthaven van Port Elizabeth.

Uiteraard kan een verlenging aangeboden worden.
(onderanderen met het Kruger Park uitgewerkt worden)

1-2
3
4
5
6-8
11
9-10
bottom of page