BOTSWANA LODGE SAFARI

13 dagen Lodge Safari door Botswana van Johannesburg tot de Victoria Falls

Dag 1: Johannesburg

Bij aankomst in Johannesburg worden we opgewacht en vervoerd naar de Safari Club. De rest van de dag hebben we vrije. Deze avond ontmoeten we de gids en de rest van de groep op de samenkomst voor het vertrek om 18.00 uur.

(Safari Club of gelijkaardige) 


Dag 2: Marakele National Park

Vroeg in de ochtend vertreken we vanuit de Safari Club in Johannesburg, daarna gaan we via Pretoria, Thabazimbi en door de Limpopo provincie naar Marakele Nationaal Park in het hart van Waterberg. Alle grote wildsoorten, bijvoorbeeld olifanten, neushorens en grote katten kan je hier terugvinden. Daarnaast kan je ook een verbazingwekkende verscheidenheid aan vogels zien, waaronder de grootste kolonie bedreigde Kaapse gieren ter wereld. We gaan in de avond van dag 2 op pad voor een gamedrive (safari in open voertuig) bij zonsondergang. We zullen genieten van onze avondmaaltijd die door onze gids rond het kampvuur wordt bereid voordat we onze eerste nacht in de Afrikaanse wildernis doorbrengen.

(Tlopi Tented Camp of gelijkaardige)


Dag 3: Khama Rhino Sanctuary

Onze bestemming vandaag is het Khama Rhino Sanctuary via de Martin's Drift grenspost. De Khama Rhino Sanctuary Trust is een community based wildlife project, opgericht in 1992 om te helpen bij het redden van de uitstervende witte neushoorn. Daarnaast willen ze het gebied herstellen en naar zijn vroegere natuurlijke glorie terug brengen. Ze helpen ook de lokale Batswana gemeenschap door middel van toerisme en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. We verkennen het heiligdom tijdens een middagje safari op zoek naar witte neushoorns.

(Serowe Hotel of gelijkaardige)


Dag 4: Makgadikgadi Pans National Park

Vandaag reizen we naar het gebied van het Makgadikgadi Pans National Park in Botswana. Nadat we ons hebben gevestigd in onze accommodatie, maken we een wandeling met onze gids door het omringende baobab bos. Hij zal uitleg geven over de lokale ecologie, geologie en de unieke biologie van de baobabs, die in feite geen bomen zijn maar de grootste vetplanten ter wereld.

(Planet Baobab of gelijkaardige)


Dag 5: Maun

Deze ochtend gaan we naar Maun, de poort naar de Okavango Delta. Onderweg reizen we via Nxai Pan, een fossiel meer dat deel uitmaakt van het grotere Makgadikgadi systeem. Bedekt met voedzame korte grassen en kleine eilandjes van acaciabomen, trekt Nxai Pan grote aantallen woestijnherbivoren aan, maar ook carnivoren zoals leeuw, luipaard, cheetah en wilde hond. Na onze Nxai Pan excursie vervolgen we onze reis naar Maun. De naam Maun is afgeleid van het San woord "maung", wat "de plaats van het korte riet" betekent.

(Thamalakane River Lodge of gelijkaardige)


Dag 6: Maun to Greater Moremi

Na het ontbijt worden we opgehaald door onze lokale Botswaanse gidsen en nemen we een korte rit naar het mokoro station. Vanaf hier zullen we in deze traditionele gemaakte kano's door de dichte begroeiing van de Okavango Delta drijven en een verscheidenheid aan vogels en wilde dieren ontdekken. In tegenstelling tot andere delta's stroomt het in de Kalahari woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Na deze spectaculaire excursie gaan we op weg naar ons kamp, dat gelegen is in het Greater Moremi gebied. Nadat we ons hebben gevestigd in ons kamp, zullen we genieten van het diner en beginnen aan een nachtelijke gamedrive in de privéconcessie - een fantastische gelegenheid om een aantal nachtdieren te spotten die overdag moeilijker te zien zijn.

(Bedouin Bush Camp of gelijkaard)


Dag 7: Greater Moremi

We hebben de mogelijkheid om de dag door te brengen op game drives. In onze open 4×4 auto verkennen we de westelijke kant van het Moremi wildreservaat tijdens gamedrives tijdens de ochtend en middag, hopelijk om een verscheidenheid aan wild te spotten dat deze regio regelmatig bezoekt. Het bekijken van wild is seizoensgebonden; afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u verschillende soorten in verschillende gebieden zien. De beste tijd voor het bekijken van wild is het einde van het droge seizoen of het voorjaar van augustus tot november. Tijdens dit seizoen kan het nodig zijn om verder te rijden, omdat de dieren dichter bij de rivieren trekken. In de zomer is er ook veel wild te zien met uitzonderlijke waarnemingen van wilde vogels en roofvogels.

(Bedouin Bush Camp of gelijkaard)


Dag 8: Moremi Game Reserve

Vandaag gaan we terug naar het beroemde Moremi wildreservaat dat bekend staat als een van de mooiste en meest gevarieerde reservaten in Afrika met een ongekende concentratie aan wilde dieren. De hele dag wordt doorgebracht in de ongerepte natuur van het reservaat, waar een grote diversiteit aan planten- en dierenlevens te vinden is - wat het een 'must see' maakt voor een Botswana Safari. Het bevat - binnen zijn grenzen - ongeveer 20% van de Delta, en een breed scala aan habitats, acaciabossen, uiterwaarden, rietvelden, lagunes, duurzame wetlands door mopane bossen en droge savannebossen.

(Bedouin Bush Camp of gelijkaard)


Dag 9: Chobe National Park

We moeten vroeg opstaan, want dit wordt de langste dag van onze safari. Met een volle dag voor de boeg verlaten we het kamp in het Greater Moremi gebied en rijden door de nationale parken van Moremi, Savuti en Chobe naar Kasane, de poort naar het Chobe National Park. We houden een oogje in het zeil voor de wilde dieren in dit gebied. Onze lodge ligt aan de oever van de Chobe rivier op korte afstand van de samenvloeiing met de machtige Zambezi rivier bij Kazungula.

(Chobe Safari Lodge of gelijkaardige)


Dag 10: Chobe National Park

We beginnen de ochtend met een spannende game drive in het Chobe National Park, dat samen met vele soorten groot wild, de grootste concentratie olifanten van Afrika heeft. We genieten van het bekijken van wild per boot op de Chobe rivier in de middag, waarbij we olifanten, nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan vogels bekijken zonder dat we naar onze verrekijker hoeven te reiken - je bent dichtbij genoeg voor close-up foto's en hebt ook de kans om een spectaculaire Afrikaanse zonsondergang mee te maken.

(Chobe Safari Lodge of gelijkaardige)


Dag 11 & 12: Victoria Falls, Zimbabwe

Onze reis voert ons naar Zimbabwe, de thuisbasis van een van de zeven natuurwonderen van de wereld, de machtige Victoria Watervallen. In de middag hebben we een ontspannende zonsondergangscruise op de machtige Zambezi rivier, koesterend in de nagloei van de dag. We hebben de rest van de reis de tijd om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die worden aangeboden.

(A’Zambezi River Lodge of gelijkaardige)


Dag 13: Einde Tour in Victoria Falls

Onze reis eindigt vandaag en we worden op tijd naar Victoria Falls Airport gebracht voor de vertrekkende vlucht. We hopen jullie op een dag weer te mogen verwelkomen op een van onze andere Afrikaanse avonturen.

Adres

Floraplein 5
9820 Merelbeke-Flora

Contact

info@europareizen.be

Tel.  09/210.85.85

Bekijk ook

EUROPAREIZEN_logo_met-slagzin_Artboard-1

©2020 Ciao Bella Italia.