BOTSWANA SAFARI EN CYCLING FLY-IN

12 dagen Fly-in Lodge Safari, Small-group Adventure Safari, Small-group Lodge Safari

Dag 1: Mashatu Game Reserve, Botswana

Bij aankomst op het vliegveld van Limpopo Valley worden we opgewacht door een Mashatu-vertegenwoordiger en naar onze lodges gebracht, waar we de middag op het gemak kunnen doorbrengen.

(Mashatu Lodge of gelijkwaardig)


Dag 2 - 3: Mashatu Game Reserve

Na het ontbijt starten we het Cycling Safari avontuur en verkennen we een wereld vol wonderen van de natuur. Deze stop is voor de zonaanbidders neem gerust de bezienswaardigheden en geluiden van de bush in je op. De volgende dag beginnen we met een gamedrive in een open safarivoertuig waar we een glimp opvangen van de rijke variëteit aan wild en het overvloedige vogelleven in het gebied. Geniet 's avonds van het diner in de openlucht terwijl je 's avonds luistert naar de betoverende geluiden van Afrika.

(Mashatu Lodge of gelijkwaardig)


Dag 4: Maun

Na het ontbijt worden we naar Maun Airstrip gebracht, waar we bij aankomst worden opgewacht en naar ons hotel worden gebracht. De middag kunnen we op het gemak doorbrengen, of je kan je ontspannen bij het zwembad van de lodge of als je zin hebt in wat spanning, waarom boek je dan niet een mooie vlucht over de Okavango Delta.

(Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig)


Dag 5: Maun to Greater Moremi

Na het ontbijt worden we door onze lokale Botswaanse gidsen opgehaald voor een korte rit. Daarna gaan we aan boord van mokoro's (traditionele dugoutkano's) om het rijke ecosysteem, de vogels en de wilde dieren van de Okavango Delta te verkennen. Vervolgens gaan we naar het kamp in het Greater Moremi gebied, en eenmaal gesetteld, genieten we van het diner. Daarna volgt er een nachtelijke gamedrive in de privéconcessie. Dit is een fantastische gelegenheid om een aantal nachtdieren te spotten die moeilijker zijn om overdag tegen te komen.

(Bedoeïenenkamp of gelijkwaardig)


Dag 6: Greater Moremi

Breng de dag door met het verkennen van de westelijke kant van het Moremi wildreservaat. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen we verschillende soorten dieren in verschillende gebieden zien. De beste tijd voor het bekijken van wild is aan het einde van het droge seizoen tussen augustus en november. Tijdens dit seizoen kan het nodig zijn om extra te rijden om dieren te spotten die dichter bij de rivieren trekken. In de zomer is er een overvloed aan vogelsoorten met uitzonderlijke waarnemingen van wilde vogels en roofvogels.

(Bedoeïenenkamp of gelijkwaardig)


Dag 7: Moremi Game Reserve, Botwsana

Breng de dag door in de ongerepte natuur van het beroemde Moremi wildreservaat, bekend als één van de mooiste en meest gevarieerde reservaten van Afrika en de thuisbasis van een grote diversiteit aan planten- en dierenleven. Het vormt ongeveer 20% van de Delta en bestaat uit een groot aantal habitats, waaronder acaciabossen, rietvelden, lagunes, riviervlaktes, mopane bossen en droge savannebossen.

(Bedoeïenenkamp of gelijkwaardig)


Dag 8: Greater Moremi naar Chobe National Park, Botswana

Ga door de nationale parken van Moremi, Savute en Chobe op weg naar de Kasane, de poort naar het beroemde Chobe National Park. Houd een oogje in het zeil voor de royale wilde dieren in dit gebied.

(Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig) 


Dag 9: Chobe National Park, Botswana

We beginnen de ochtend met een spannende wildrit in Chobe National Park - de thuisbasis van vele soorten groot wild en de grootste concentratie olifanten in Afrika. ‘s Middags kunnen we met een bootje op de Chobe rivier het wild bekijken en olifanten, krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels bekijken terwijl ze naar beneden komen om te drinken. We zijn dicht genoeg bij de dieren voor close-up foto's en hebben ook de kans om een ongelooflijke Afrikaanse zonsondergang mee te maken.

(Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig) 


Dag 10 - 11: Chobe National Park to Victoria Falls, Zimbabwe

Vervolgens gaan we naar Zimbabwe, de thuisbasis van één van de zeven natuurwonderen van de wereld, de machtige Victoria Falls. Geniet van een rondleiding door de watervallen, bekend bij de lokale Kolololo-stam als Mosi oa Tunya- "de rook die dondert". In de middag kunnen we een ontspannende zonsondergangscruise maken op de Zambezi rivier. We hebben de rest van de dag en de volgende dag om op het gemak deel te nemen aan één van de vele activiteiten die worden aangeboden in het internationale reispunt.

(A'Zambezi River Lodge of gelijkwaardig)


Dag 12: Einde van de tour

De reis eindigt vandaag en we worden op tijd naar Victoria Falls Airport gebracht voor onze vertrekkende vlucht.

Adres

Floraplein 5
9820 Merelbeke-Flora

Contact

info@europareizen.be

Tel.  09/210.85.85

Bekijk ook

EUROPAREIZEN_logo_met-slagzin_Artboard-1

©2020 Ciao Bella Italia.