FANTASTISCHE FAMILIE SAFARI IN KENIA

10 daagse familie safari in de voetsporen van ‘The Lion King”

Dag 1: Nairobi

Bij aankomst op Jomo Kenyatta International Airport worden we naar onze accommodatie in de bloeiende metropool Nairobi gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunnen er verschillende extra activiteiten worden georganiseerd.

(The Boma of gelijkaardig)


Dag 2: Nairobi

Na het ontbijt begint de dag met een rondleiding door de stad Nairobi. Onze eerste stop is de Kazuri Bead Factory, een sociale onderneming die in 1975 werd opgericht als een project om alleenstaande moeders te helpen, in hun levensonderhoud te voorzien. Vervolgens gaan we naar het Giraffecentrum waar we kennis kunnen maken met de bedreigde Rothschild Giraffe en een persoonlijke ontmoeting van dichtbij kunnen meemaken. Na de lunch gaan we naar het Sheldrick Elephant Orphanage voor een speciaal bezoek achter de schermen. We zullen de jonge weesolifanten ontmoeten. Nadat de olifanten zich hebben teruggetrokken, keren we terug naar ons verblijf voor de avond.

(The Boma of gelijkaardig)


Dag 3: Ol Pejeta Conservancy

Na het ontbijt worden we opgewacht door onze safarigids en gaan we naar het noorden, op weg naar het vruchtbare land van Thika. Thika bevindt zich op de hellingen van Mount Kenya. De rit brengt ons ook over de evenaar waar we stoppen om dit bijzondere moment vast te leggen. Bij aankomst genieten we van een warme lunch voordat we 's middags op pad gaan voor een gamedrive in het reservaat.

(Sweetwaters Tented Camp of gelijkaardig)


Dag 4: Ol Pejeta Conservancy

Word een ranger en assisteer het Ol Pejeta conservatieteam. De kids krijgen een werkboek met verschillende activiteiten en vragen om de hele dag op te lossen terwijl we genieten van een gamedrive en een bezoek aan het chimpansee-reservaat. Aan het einde van de dag ontmoeten we één van de Rangers in het Morani Informatiecentrum - zij zullen uw gegevensverzameling beoordelen, de rangerseed afleggen en de kinderen een rangersepet en erecertificaat overhandigen.

(Sweetwaters Tented Camp of gelijkaardig)


Dag 5: Lake Nakuru National Park

Na het ontbijt genieten we van een korte game-drive als we Ol Pejeta verlaten en gaan we op weg naar het merengebied van Kenia. De kronkelende weg voert ons meerdere malen over de evenaar. We stoppen voor de lunch en brengen een bezoek aan de Thomson's Falls. Daarna gaan we verder naar Lake Nakuru National Park en gaan we op gamedrive.

(Nakuru Sopa Lodge of gelijkaardig)


Dag 6: Lake Naivasha

Na het voltooien van onze verkenning van Lake Nakuru en zijn wilde dieren, gaan we verder naar beneden in de Great Rift Valley naar Lake Naivasha - een van de weinige zoetwatermeren die in de Rift Valley te vinden zijn. Geniet van een bootexcursie op het meer voor een begeleide wandelsafari op Crescent Island.

(Naivasha Sopa Lodge of gelijkaardig)


Dag 7&8: Masai Mara

We gaan verder naar het zuiden in Maasai Country waar we de wereldberoemde Masai Mara vinden - de inspiratie achter de Lion King film. Masai Mara National Park is een van de meest opwindende parken in Kenia, waar jaarlijks meer dan 1,5 miljoen gnoes en zo'n half miljoen zebra's vanuit de Serengeti het park binnenkomen. Het park staat ook bekend om zijn grote verscheidenheid aan andere wilde dieren, en is een geweldige plek om leeuwen en cheeta's te spotten. De volgende dag kunnen we genieten van gamedrives die de grasvlaktes en de glooiende heuvels met de beroemde Acaciabomen verkennen.

(Serena Mara of gelijkaardig)


Dag 9: Einde tour

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een laatste gamedrive. We rijden terug over de Great Rift Valley en de Escarpment, terug naar de bruisende stad Nairobi.

(The Boma of gelijkaardig)


Dag 10: Vertrek

Na het ontbijt is er een transfer voorzien naar de luchthaven. Wij hopen jullie snel terug te verwelkomen op één van onze Afrika reizen.

Adres

Floraplein 5
9820 Merelbeke-Flora

Contact

info@europareizen.be

Tel.  09/210.85.85

Bekijk ook

EUROPAREIZEN_logo_met-slagzin_Artboard-1

©2020 Ciao Bella Italia.