FANTASTISCHE TRANS-AFRIKAANSE LODGE SAFARI

21 daagse lodge safari van de Windhoek tot Victoria Falls

Dag 1: Indhoek, Namibië

Bij aankomst op Windhoek Airport wordt u opgewacht en naar uw accommodatie, Terra Africa Guest House, gebracht. De rest van de middag kunt u op uw gemak doorbrengen. Deze avond ontmoet u uw gids en de rest van uw groep in de lodges.

( Terra Africa Guest House  of gelijkaardig)


Dag 2&3: Sassusvlei, Namibië

Vandaag gaan we naar het Namib Naukluft National Park en onze accommodatie voor de komende twee nachten is het Agama River Camp. Het park bevat wat beschouwd wordt als de oudste woestijn ter wereld. De volgende ochtend moeten we vroeg opstaan om de hoogste zandduinen ter wereld bij de Sossusvlei en de Deadvlei te bezoeken. Deze duinen, die meer dan 300 meter hoog kunnen worden, zijn absoluut spectaculair en bieden een fantastische fotomogelijkheid. Met een beetje geluk kan er zelfs water in de vlei (meer) staan. We stoppen ook om de Sesriem Canyon te bekijken, die miljoenen jaren geleden werd uitgehouwen door de Tsauchab rivier.

(Agama River Camp of gelijkaardig)


Dag 4&5: Swakopmund

De dag wordt besteed aan het rijden door het Namib Naukluft National Park op weg naar Swakopmund. De Namib-Naukluft woestijn is een oud land met een tijdloze geest. Het is de thuisbasis van enkele van de zeldzaamste planten- en diersoorten ter wereld. Het bewonderen  van de unieke fauna en flora is een must op een Namibische safari. De dieren van dit ruige landschap zijn onder andere de oryx, springbok en Hartmann's Mountain Zebra. Onderweg maken we een stop in het kleine stadje Walvisbaai, waar u een verscheidenheid aan vogels kunt spotten, waaronder flamingo's in de lagune. In de late namiddag komen we aan in het charmante kustplaatsje Swakopmund, waar u de kans krijgt om de sfeer van dit schilderachtige, kleine Duitse stadje op te snuiven en te genieten van de schoonheid en de stranden.

Op dag 5 kunt u deelnemen aan optionele activiteiten of gewoon genieten van de sfeer van dit charmante stadje.

(Alte Brücke Resort of gelijkaardig)


Dag 6: Etosha National Park

We laten de koude Atlantische kustlijn achter ons en vervolgen onze reis naar Namibië's bekendste hoogtepunt van het noorden - Etosha National Park. De eerste nacht brengen we door in onze lodges naast het park, gelegen op een uitloper van dolomietrotsen en met uitzicht op een woud van Mopane en witte Seringa bomen. Breng de middag door bij het zwembad, of maak een ontspannen wandeling door de natuurlijke bush en de tuinen. Optioneel zijn er ook gamedrives beschikbaar.

(Toshari Lodge of gelijkaardig)


Dag 7&8: Etosha National Park, Botswana

Na het ontbijt betreden we het Etosha Nationaal Park via de Andersson poort, genoemd naar Karl Johan Andersson, een van de eerste Europese ontdekkingsreizigers die de Etosha pan tegenkwam, wat "Great White Place" betekent in het Ndonga-dialect van de Ovambo-stam. We vullen de komende twee dagen met wildritten in de hoop leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns te spotten, maar ook cheeta's, giraffen, zebra's en de vele soorten antilopen die het park te bieden heeft. Onze overnachtingen worden doorgebracht bij de verlichte waterputten of uitkijkpunten waar we de verschillende nachtdieren die in het park komen drinken tegenkomen. Etosha werd in 1907 uitgeroepen tot nationaal park en herbergt ongeveer 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten, 110 reptielensoorten, 16 amfibiesoorten en verrassend genoeg, één vissoort.

(Namutoni Camp of gelijkaardig)


Dag 9: Okavango River, Namibia

Vanuit Etosha rijden we verder naar het noorden naar de stad Rundu. Hier bezoeken we het Mbunza Living Museum, een traditionele culturele school en een gemeenschapsbedrijf voor de lokale Kavango-bevolking die leeft van de visserij, het verzorgen van het vee en het verbouwen van de gewassen. Na deze culturele interactie gaan we op weg naar Kaisosi River Lodge aan de oevers van de Okavango rivier. We komen in de late namiddag aan om te relaxen bij het zwembad met een cocktail bij zonsondergang.

(Kaisosi River Lodge of gelijkaardig)


Dag 10: Caprivi Region

Deze ochtend reizen we naar het oosten, naar ons kamp in de westelijke Caprivi-regio, Nunda River Lodge. Voor vertrek is er echter tijd voor optionele activiteiten zoals een vroege ochtend boottocht in de lodge. Ga verder naar uw lodge gelegen aan de oever van de Okavango rivier. In de late namiddag genieten we van een boottocht bij zonsondergang naar Popa Falls.

(Nunda River Lodge of gelijkaardig)


Dag 11: Mahangu National Park

In de ochtend rijden we naar Mahangu, wat 'voedsel van de lokale bevolking' betekent, dat naast de Okavango-rivier ligt. Geniet van een ochtendrit in het Greater Bwabwata National Park, dat zich uitstrekt van de Kavango rivier in het westen tot de Kwando rivier in het oosten en het Mahangu wildreservaat omvat. Olifanten, roan, koedoe en buffels behoren tot de dieren die waarschijnlijk gezien zullen worden, evenals prachtige vogelsoorten. In de middag keren we terug naar onze lodges en brengen we de rest van de middag op het gemak door.

(Nunda River Lodge of gelijkaardig)


Dag 12: Maun, Botswana

We verlaten de Caprivi en reizen naar het zuiden naar Maun, de poort naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. De naam Maun is afgeleid van het San woord "maung", wat "de plaats van het korte riet" betekent. De middag kunt u op uw gemak doorbrengen, ofwel door te ontspannen naast het zwembad bij de lodge, ofwel door een mooie vlucht over de Okavango Delta te boeken.

(Thamalakane River Lodge of gelijkaardig)


Dag 13: Maun to Greater Moremi , Botswana

Na het ontbijt worden we opgehaald door onze lokale Botswaanse gidsen en nemen we een korte rit naar het mokoro station. Vanaf hier zullen we in deze traditionele uitgegraven kano's door de dichte begroeiing van de Okavango Delta drijven en een verscheidenheid aan vogels en wilde dieren ontdekken. In tegenstelling tot andere delta's stroomt deze in de Kalahari woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Na deze spectaculaire excursie gaan we naar ons kamp, dat gelegen is in de Greater Moremi regio. Eenmaal gesetteld in ons kamp, zullen we genieten van het diner en beginnen aan een nachtelijke gamedrive in de privéconcessie - een fantastische gelegenheid om een aantal nachtdieren te spotten die moeilijker zijn om overdag tegen te komen.

(Bedouin Bush Camp of gelijkaardig)


Dag 14: Greater Moremi

We hebben de mogelijkheid om de dag door te brengen op game drives. In onze open 4×4 auto verkennen we het Moremi wildreservaat tijdens gamedrives in de ochtend en middag, waarbij we hopelijk een verscheidenheid aan wild te zullen spotten. Dit grote gebied staat bekend om zijn concentratie aan zoogdieren en het is niet ongebruikelijk om veel verschillende soorten wild te zien tijdens een enkele game drive. Het bekijken van wild is seizoensgebonden; afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u verschillende soorten in verschillende gebieden zien. De beste tijd voor het bekijken van wild is het einde van het droge seizoen of het voorjaar van augustus tot november. Tijdens dit seizoen kan je de beste wildbezichtiging ervaren, omdat de dieren dichter bij de rivier trekken. In de zomer is er ook een overvloed aan vogels te zien met uitzonderlijke waarnemingen van wilde vogels en roofvogels.

(Bedouin Bush Camp of gelijkaardig)


Dag 15: Nata

We laten de bush achter ons en reizen naar het oosten richting de Makgadikgadi Pans, ooit een groot meer dat gevoed werd door de rivier, maar nu zijn de pannetjes zout en leeg. In de middag bezoeken we het Nata Bird Sanctuary, waar we de gelegenheid krijgen om te genieten van het prachtige uitzicht over de Sowa pan, die deel uitmaakt van de Grotere Makgadikgadi Pans. (Let op: een bezoek aan de pannen is afhankelijk van de toestand van de wegen, het waterpeil en de tijdsdruk).

(Nata Lodge of gelijkaardig)


Dag 16&17: Chobe

Deze ochtend gaan we naar het noorden naar Kasane, de poort naar het Chobe National Park. Chobe, dat het op één na grootste nationale park van Botswana is en 10.566 vierkante kilometer beslaat, heeft een van de grootste concentraties olifanten die op het Afrikaanse continent te vinden zijn. De middag is vrij om deel te nemen aan een aantal optionele activiteiten of om te ontspannen bij het zwembad. De volgende dag krijgt u het wild van het Chobe National Park te zien tijdens een ochtendrit met wild, in de hoop groot wild van dichtbij te kunnen spotten. In de middag gaan we een cruise maken op de Chobe rivier, een onvergetelijke ervaring en een van de beste manieren om de dieren te zien als ze naar beneden komen om te drinken, evenals de spectaculaire Afrikaanse zonsondergang.

(Chobe Safari Lodge or similar)


Dag 18&19: Hwange National Park, Zimbabwe

Vandaag gaan we de grens over naar Zimbabwe en naar Hwange National Park waar we de volgende twee nachten doorbrengen. Hwange National Park is één van Afrika's mooiste toevluchtsoorden voor wilde dieren en herbergt enorme kuddes olifanten, buffels en zebra's en heeft een zeer grote concentratie giraffen. Het is ook de thuisbasis van vele roofdieren en bedreigde diersoorten plus een gevarieerd vogelleven. Een volledige dag wildrijden is inbegrepen in het park op de tweede dag.

(Sable Sands of gelijkaardig)


Dag 20: Victoria Falls, Zimbabwe

We vervolgen onze reis en gaan naar het noorden, naar Victoria Falls in Zimbabwe. Uw gids neemt u mee op een rondleiding door de machtige Victoria Watervallen. ‘s Middags kunnen we ons ontspannen tijdens een zonsondergangscruise op de machtige Zambezi rivier terwijl we kunnen nagenieten van de dag. De rest van de dag kunnen we op het gemak doorbrengen of deelnemen aan één van de vele optionele activiteiten die worden aangeboden (op eigen kosten).

(Ilala Lodge of gelijkaardig)


Dag 21: Victoria Falls, Zimbabwe

Onze safari eindigt na het ontbijt. Jullie worden op tijd naar Victoria Falls Airport gebracht voor de vertrekvlucht. We hopen jullie op een dag weer te mogen verwelkomen op één van onze andere Afrikaanse avonturen.

Adres

Floraplein 5
9820 Merelbeke-Flora

Contact

info@europareizen.be

Tel.  09/210.85.85

Bekijk ook

EUROPAREIZEN_logo_met-slagzin_Artboard-1

©2020 Ciao Bella Italia.