MADAGASCAR'S NOORDSE HOOGTEPUNTEN

8-daagse lodge ervaring met het verkennen van madagascar's nationale parken in het noorden

Dag 1: Antananarivo

We worden opgewacht op het vliegveld en naar het hotel in Antananarivo, de pittoreske hoofdstad van Madagaskar, gebracht. Met zijn bruisende markten, vriendelijke mensen en oude stad op een heuvel met vrijstaande kerken en oude koninklijke plaatsen is het uniek onder de andere hoofdsteden van de wereld.

(Relais de Plateaux of gelijkaardig)


Dag 2&3: Diego Suarez Montagne d’Ambre

We worden naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Diego Suarez, waar we op de luchthaven wordt opgehaald. Vervolgens rijden we rechtstreeks naar het Montagne d'Ambre National Park, dat 18.200 ha van een prominent vulkanisch massief beslaat en met zijn opvallende landschap, regenwoud en watervallen een van de meest bezochte natuurlijke attracties van Madagaskar is. Het werd in 1958 opgericht om het massief en zijn ecosystemen te beschermen. Hieronder valt ook de unieke flora en fauna van de regio. We komen in de late namiddag aan. De volgende dag wordt het park te voet verkend. In het park hebben we de kans om zeven soorten maki's, de ringstaartmangoest en een verscheidenheid aan reptielen, waaronder kikkers, gekko's en kameleons, en meer dan 70 soorten vogels te zien.

(Nature Lodge of Litchi Tree of gelijkaardig)


Dag 4: Ankarana

Vandaag gaan we naar Ankarana - een natuurreservaat met karstpieken, heilige grotten, ondergrondse rivieren en prachtige landschappen. De rijke en gevarieerde flora en fauna omvat vele maki's en interessante vogelsoorten. De kalkstenen pieken worden tsingy formaties genoemd. Door en onder de tsingy lopen verborgen bosrijke ravijnen en talrijke ondergrondse rivieren. We zullen het uitgebreide grottenstelsel verkennen, dat verschillende met vleermuizen gevulde grotten omvat.

(Hotel Relais de I'Ankarana of gelijkaardig)


Dag 5: Ankarana

Vandaag hebben we een volledige dag om het Ankarana natuurreservaat te bezoeken, waar we weer de kans krijgen om de opmerkelijk rijke en gevarieerde vegetatie en de overvloedige fauna van het reservaat te bewonderen.

(Hotel Relais de I'Ankarana of gelijkaardig)


Dag 6: Ankify

Vandaag rijden we naar Ankify - een klein dorpje gelegen aan een wit zandstrand. Vanaf hier gaan we met de boot naar Nosy Be, waar we met de auto naar het hotel worden gebracht.

Nosy Be, algemeen bekend als "het eiland van de parfums" en het grootste eiland voor de kust van Madagaskar, is een prachtig tropisch eiland bedekt met palmbomen en bougainvillea. Nosy Be is een prachtige plek waar je gemakkelijk de hele dag kunt doorbrengen met het kijken naar de veranderende kleuren blauw in de zee en de lucht. Naast de aantrekkelijke stranden zijn de troeven van het eiland weelderig gebladerte, vriendelijke mensen en een ontspannen sfeer aan de Indische Oceaan.

(Ravintsara Wellness Hotel of gelijkaardig)


Dag 7: Nosy Be

Vandaag kan je de dag op het gemak doorbrengen. De volgende optionele activiteiten zijn beschikbaar:

  • een bezoek aan het Lokobe Reservaat, dit is een regenwoudreservaat waar je lemuren, vogels en kameleons kan zien

  • een dagtocht naar het eiland "Nosy Komba" (het eiland van de maki's of "Nosy Tanikely")

  • een onderwaterreservaat met prachtige koralen en een grote verscheidenheid aan vissen, met uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden bezoeken. De vissen die u kunt zien zijn onder andere chirurgijns, clownvissen, barracuda's, manta's, zee-egels, zeesterren, alen, anemonen en nog veel meer.

Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel waar we de kans krijgen om te genieten van de aangeboden voorzieningen.

(Ravintsara Wellness Hotel of gelijkaardig)


Dag 8: Tour eindigt in Antananarivo

Op dag 9 worden we naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar Antananarivo om verbinding te maken met onze vlucht naar huis. We hopen jullie binnenkort weer te mogen verwelkomen in Madagaskar!

Adres

Floraplein 5
9820 Merelbeke-Flora

Contact

info@europareizen.be

Tel.  09/210.85.85

Bekijk ook

EUROPAREIZEN_logo_met-slagzin_Artboard-1

©2020 Ciao Bella Italia.