top of page

HOOGTEPUNTEN VAN OEGANDA

Ontdek de prachtige natuur van Oeganda

11 daagse safari met vertrek en einde in Entebbe

Murchison Falls

In het zuidoostelijke deel van het park herbergt het Rabongo-bos verschillende chimpansees en andere wezens uit het regenwoud. De watervogels van dit gebied zijn bijzonder spectaculair, inclusief de wilde populatie van de zeldzame Shoebill-ooievaar.


Kibale National Park

Kibale biedt een tropisch regenwoud vol met unieke flora en fauna, waaronder meer dan 1.000 chimpansees. Verschillende andere soorten primaten zijn hier te vinden, waaronder de blauwe aap, L’Hoest’s aap, roodstaartaap, olijfbaviaan, zwarte, witte en rode colobus en mangabey met witte wangen.


Queen Elizabeth National Park

Dit prachtige wildreservaat heeft een van ’s werelds hoogste biodiversiteitsbeoordelingen en biedt regenwouden, moerassen, kratermeren en een weelderige savanne met bijna 100 zoogdieren en bijna 600 soorten vogels.


Bwindi Forest National Park

Bekend als een biodivers, bergachtig gebied in het zuidwesten van Oeganda. Bwindi Forest National Park is de thuisbasis van veel van de resterende berggorilla’s in de wereld, die zich voeden met wortels, bladeren en vruchten van de vele boom- en varensoorten van het park.


Lake Mburo National Park 

Gegeven het feit dat het is gecentreerd op een reeks met moeras omzoomde meren, wemelt het park van 310 geregistreerde vogelsoorten, waaronder 60 gespecialiseerde watervogels.

HOOGTEPUNTEN VAN OEGANDA

bottom of page