top of page
blootvoets madaga.png
MADAGASCAR%20STRAND%20MAKI_edited.jpg

ADEMBENEMEND NAMIBIË

9 daagse begeleide rondreis met vele optionele activiteiten

Dag  1 – 2  : Woestijn van Namibië en Sossusvlei

Na aankomst op de luchthaven worden we naar de lodge gebracht. Neem de tijd om te ontspannen bij het zwembad of boek ter plaatse één van de vele optionele activiteiten.

Bij zonsopgang de volgende dag betreden we het Namib Naukluft National Park. Het gouden ochtendlicht tovert een schilderachtig kleurenspel over de zandbergen. Beklim de hoogste duinen ter wereld en overschouw de Dodevlei : een surrealistische witte klei vlakte waarin alle bomen verdord zijn. Bij de terugweg stoppen we aan Sesriem Canyon voor een verkoelende wandeling op de bodem van de kloof.

Classic : The Elegant Desert Lodge / Superior : Sossusvlei Lodge


Dag 3 – 4 : Swakopmund

Na een rit langs de glooiende heuvels van de Kuiseb Valley komen we aan in Walvis Bay voor een bezoek aan de lagune met de grootste flamingo populatie van Afrika.
Swakopmund is een idyllisch kustdorp waar u kan genieten van heerlijk vers gebak en koffie in de vele bars. Of kies voor één van de optionele sportieve en avontuurlijke activiteiten (tandem skydive, sandboarding, quad biking, panorama vlucht, …)

Classic : Swakopmund Plaza of Beach hotel / Superior : Sossusvlei Lodge


Dag 5 : Damaraland

De tocht gaat langs schilderachtige landschappen verder naar het het schaars bewoonde Damaraland. Deze regio behoort geologisch gezien tot de meest diverse van Afrika. Er leven onder meer woestijn olifanten, neushoorns en antilopes. Breng een geleid bezoek aan UNESCO werelderfgoed de Twyfelfontein en bewonder de talrijke rotskunstwerken van de bosjesmannen. Na een stop in het nabijgelegen Living Museum of the Damara trekken we verder naar Petrified Forest. Dit nationale monument bestaat uit indrukwekkende boom fossielen uit de ijstijd. We vinden er ook de langst levende woestijnplant, de welwitschia mirabilis.

Classic : Mapara Mopane Lodge of gelijkwaardig / Superior : Ugab Terrace Lodge


Dag 6 : Etosha National Park

Na een uitgebreid ontbijt rijden we richting het Etosha National Park. Op verkenning aan de waterputten rond Anderson Gate spot je de lokale wildlife.

Classic : Etosha Safari Camp / Superior : Etosha Village


Dag 7 – 8 : Etosha National Park

Zoek tijdens een hele dag safari naar meer dan 100 soorten wilde dieren en 340 verschillende vogels. Observeer onder andere olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns.

‘s Anderendaags  kan u opnieuw mee op safaritocht of boeken we via de lodge een optionele open game drive. Na de middag zijn we vrij om te relaxen en een bezoek te brengen aan het wellness centrum.

Classic : Mokuti Etosha Lodge / Superior : Onguma Collection


Dag 9 : Terug naar Windhoek

We keren terug naar de hoofdstad Windhoek. Op de route kunnen we een souvenir oppikken tijdens een laatste stop bij de beroemde markt van de houtbewerkers in Okahandja of de ambachtenmarkt in het centrum van Windhoek. Nadien brengt de shuttle ons naar de luchthaven of bij verlenging van de reis naar de accommodatie van uw keuze.

bottom of page