top of page

SELF-DRIVE NAMIBIË

Self-drive doorheen Namibië

11 daagse Self-Drive tour van en naar Windhoek

Windhoek

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Windhoek te zien tijdens een Namibische safari. Eén van deze bezienswaardigheden is de Alte Festung, oftewel de 'oude vestiging'. Ooit het militaire hoofdkwartier van Windhoek, nu dient het als staatsmuseum en behoudt het de titel als het oudste gebouw in Windhoek, met funderingen die in 1890 zijn gelegd.


Etosha National Park

Etosha betekent 'groot wit gebied' of 'plaats van droog water', en het Nationaal Park voldoet zeker aan deze beschrijving! Het is een uitgestrekte ondiepe pan, die fel reflecteert in de Afrikaanse zon door het gekristalliseerde zout op het oppervlak van de grond. Het Etosha National Park heeft verschillende waterpoelen die de beste mogelijkheden bieden om wild te zien tijdens het droge seizoen, wanneer het omringende land droog is.


Damaraland

Damaraland wordt begrensd door Windhoek, de Kalahari-woestijn, de Namib-woestijn en Ovamboland. Het bevat enkele van de meest schilderachtige gebieden in het land. Een Namibische safari naar Damaraland brengt reizigers in het gezelschap van woestijnolifanten, zwarte neushoorns, struisvogels en springbokken.


Swakopmund

Als het gaat om plezier hebben, kan je kiezen uit een spannend scala aan activiteiten om van te genieten tijdens een Namibische safari! Van zandboarden tot quad biking, van vissen tot strandvissen en van duiken tot ballonvaren, er is voor elk wat wils, ongeacht je leeftijd!


Sossusvlei

Het gebied van de Sossusvlei wordt gevoed door een rivier die de Tsuachab-rivier wordt genoemd - de duinen verhinderen eigenlijk het hele traject van deze rivier. De Tsuachab rivier stroomt slechts om de 5 tot 10 jaar dwars door de Sossusvlei, waardoor het een zeldzaam gezicht is om te zien. De Sossusvlei duinen liggen ongeveer 60km van de Sesriem poort, wat ongeveer een uur rijden is.

SELF-DRIVE NAMIBIË

bottom of page