top of page
blootvoets madaga.png
MADAGASCAR%20STRAND%20MAKI_edited.jpg

SELF-DRIVE NAMIBIË

11 daagse Self-Drive tour van en naar Windhoek

Dag 1: Windhoek

Bij aankomst op Hosea Kutako International Airport in de hoofdstad van Namibië, ga je naar het Avis Car Hire depot om uw huurauto op te halen en naar de accommodatie te rijden. De rest van de middag kan je op uw gemak doorbrengen.

(Vondelhof Guest House of gelijkaardig)


Dag 2: Okonjima Game Reserve

Na het ontbijt verlaat je Windhoek en rij je naar het noorden naar de eerste bestemming, Okonjima Game Reserve in de regio Otjozondjupa. Okonjima ligt in het "Omboroko gebergte" en betekent ruwweg "Plaats van de bavianen".

In de middag heb je de mogelijkheid om het Cheetah Project te bezoeken en meer te leren over deze bedreigde dieren.

(Okonjima Plains Camp of gelijkaardig)


Dag 3-5: Etosha National Park

Vandaag reis je naar één van de bekendste bezienswaardigheidden van Namibië, namelijk Etosha National Park. De accommodatie bevindt zich net buiten het Etosha Park. Je kan optioneel deelnemen aan een wildrit door het park en hopelijk kan je tijdens je verblijf een verscheidenheid aan wilde dieren spotten. De resorts bieden ook prachtige verlichte zwembaden aan.

(Okaukeujo Resort of gelijkaardig)


Dag 6: Omaruru

Neem deze ochtend afscheid van de wilde dieren van Etosha en ga naar Kamanjab waar je de gelegenheid krijgt om een lokaal Himba-dorp te bezoeken. Hier kan je meer te weten komen over hun tradities en levensstijl. Beleef de melkceremonie en het rookbad en leer over hun geloof rond het heilige vuur, hun voorouders en de kruidengeneeskunde. Ga verder naar de stad Omaruru waar je overnacht. De nederzetting, ooit een missiepost, heeft een grote historische betekenis en heeft zich ontwikkeld tot een artistiek centrum voor lokale ambachten en kleine industrieën.

(Omaruru Guesthouse of gelijkaardig)


Dag 7&8: Swakopmund

Na het ontbijt ga je verder naar Spitzkoppe - een iconische groep van gebogen, granieten bergen met levendige kleuren. We stellen voor om een wandeling te maken tussen de rotsen om de oude Bosjesmannen schilderijen en gravures te bekijken. Daarna ga je verder naar het zuidwesten. Vanuit het droge binnenland van Namibië ga je naar het charmante kustplaatsje Swakopmund. Hier heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de vele optionele activiteiten die worden aangeboden.Je kan ook gewoon genieten van de sfeer van deze schilderachtige Duitse stad en genieten van de schoonheid en de stranden. ‘s Avonds kan je misschien genieten van een typisch Namibische maaltijd in één van de vele restaurants.

(The Stiltz of gelijkaardig)


Dag 9&10: Sossuvlei

Een vroege start in de ochtend brengt je van Swakopmund naar de Walvis Bay op weg naar het Namib Naukluft National Park. Onderweg stop je bij de kleine nederzetting Solitaire waar je de kans krijgt om hun wereldberoemde Apple Crumble te proeven. Die avond krijg je de mogelijkheid om een wilde kattenwandeling te maken bij de lodge. De volgende ochtend is het raadzaam om vroeg op te staan voor een bezoek aan de hoogste zandduinen ter wereld bij de Sossusvlei en de Deadvlei. We raden ook een stop aan om de Sesriem Canyon te bekijken, die miljoenen jaren geleden werd uitgehouwen door de Tsauchab rivier.

(Sossus Dune Lodge of gelijkaardig)


Dag 11: Windhoek

Vandaag laat je de woestijn achter en reis je terug naar Windhoek, door het prachtige landschap. Eenmaal aangekomen kan je de rest van de middag op het gemak doorbrengen en kan je genieten van een diner in één van de vele fantastische restaurants in de stad.

(Vondelhof Guest House of gelijkaardig)


Dag 9: Einde tour Windhoek

Rij na het ontbijt naar Windhoek International Airport om de huurauto op tijd af te zetten voor je vertrekvlucht. We hopen jullie op een dag weer te mogen verwelkomen op één van onze andere Afrikaanse avonturen.

bottom of page