top of page
blootvoets madaga.png
MADAGASCAR%20STRAND%20MAKI_edited.jpg

WORLD IN ONE COUNTRY

Ontdek een hele wereld tijdens deze 20 daagse safari van Johannesburg naar Kaapstad

Dag 1 : Johannesburg, Zuid-Afrika

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht en bent u de rest van de dag vrij om de gezellige wijken van Johannesburg te verkennen.

(Safari Club of gelijkwaardig)


Dag 2 : Graskop, Zuid-Afrika

De tocht start in Oostelijke richting doorheen de provincie Mpumalanga. Onderweg trakteert het landschap op een rijke variatie van bossen, bergen en valleien, gekenmerkt door imposante vegetatie, watervallen en meren. U brengt de nacht door aan de toegangspoort van het Kruger National Park, tegen de flanken van de Drakensbergen.

(Graskop Hotel of gelijkwaardig)


Dag 3 – 4 : Panorama Route en Kruger National Park, Zuid-Afrika

De Blyderivierspoort (Blyde River Canyon) is met 30 km de derde grootste kloof ter wereld. Deze kolossale schepping van eigenzinnige erosie behoort met zijn weelderige begroeiing en dramatische kliffen tot het UNESCO werelderfgoed. God’s Window kijkt uit op waarschijnlijk het meest spectaculaire panorama van Zuid-Afrika.

Avontuurlijke game drives laten u van dichtbij kennismaken met ‘The Kruger Big 5’.

U verblijft hier 2 nachten om zowel ‘s ochtends als bij valavond de Afrikaanse wildlife te leren kennen. (Berg en Dal Camp of gelijkwaardig)


Dag 5 – 6 : Mlilwane Wildlife Sanctuary, eSwatini

U reist verder naar eSwatini, het land van de Swati. Een gids neemt u mee op vogelwandeling in het oudste reservaat van voormalig Swaziland : Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Bij een bezoek aan Umphakatsie wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de dagdagelijkse gebruiken van de Swati-cultuur. Dit is trouwens één van de weinige Afrikaanse dorpen met een vrouwelijk stamhoofd.

(Mlilwane Rest Camp of gelijkwaardig)


Dag 7 – 8 : KwaZulu Natal, Zuid-Afrika

Game drive in de ongerepte wildernis van Zululand waar de witte neushoorn in bescherming van het Hlhuhlwe Game reservaat leeft. Daarnaast vaart u in het gezelschap van nijlpaarden en krokodillen over de St. Lucia rivier in Isimangaliso Wetland Park.

(Ezulwini Lodge of gelijkwaardig)


Dag 9 – 10 : Drakensberg, Zuid-Afrika

De grootste bergketen van Zuid-Afrika en werelderfgoed omvat opvallende natuurwonderen zoals het Amphitheatre, de Cathedral Peak en het Giant’s Castle plateau. U maakt een geleide wandeling langs de talrijke rotsschilderingen van de San.

(The Cavern of gelijkwaardig)


Dag 11 – 12 : Lesotho

Op een hoogte van 1.000 km ligt het onafhankelijke koninkrijk Lesotho. Het zogenaamde ‘Dak van Afrika’ wordt volledig omsloten door Zuid-Afrika. De authentieke dorpen van de Basotho bewaarden de traditionele levensstijl en het culturele erfgoed. Tijdens een pony-trektocht door de bergen overschouwt u de ruwe natuur, ruïnes en van oudsher beschilderde rotswanden.

(Malealea Lodge of gelijkwaardig)


Dag 13 : Cradock, Zuid-Afrika

De route gaat verder door Karoo, het centraal-gelegen en desolate hart van Zuid-Afrika. Maak kennis met de uitgebreide geschiedenis van Craddock, een gemoedelijk boerendorp gebouwd rond een Nederlands gereformeerde kerk. Het historische centrum omvat onder andere prachtig gerestaureerde Victoriaanse woningen en monumenten, alsook het huis en graf van schrijfster Olive Schreiner.

(Die Tuishuise of gelijkwaardig)


Dag 14 : Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

De geschiedenis van de regio vertelt het verhaal van de laatst overgebleven 11 olifanten in de regio. Na lange tijd van jacht en overheidsmaatregelen in het belang van de boeren, besliste men met de opening van het park in 1931 de soort te beschermen. Tijdens een game drive bij zonsondergang observeert u de herwonnen rijkdom van de uitgebreide biodiversiteit.

(Addo Elephant Rest Camp of gelijkwaardig)


Dag 15 – 16 : Garden Route, Zuid-Afrika

De exotische Garden Route loopt langs de zuidkust en brengt u naar het Tsitsikamma bos. Ga op een avontuurlijke wandeltocht door het regenwoud tussen de bergen en de zee, met onder meer immense watervallen, kliffen en hangbruggen.

(Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig)


Dag 17: Cango Caves, oesters en Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Daal af naar Cango Caves, de beroemde druipsteengrotten die ooit onder de zeespiegel verborgen lagen. Aansluitend ontdekt u bij een aparte degustatie waarom de beste oesters ter wereld in de lagune van Knysna worden geoogst.
(Mooi Plaas of gelijkwaardig)


Dag 18 : Winelands, Zuid-Afrika

Stellenbosch is een charmante studentenstad én de bakermat van de West-Kaapse wijncultuur. Bij een heerlijke degustatie proeft u het resultaat van vruchtbare wijngaarden en trotse traditie.

(The Townhouse Hotel of gelijkwaardig)


Dag 19: Kaapstad, Zuid-Afrika

Laat u in de voormiddag meenemen op een boeiende wandeling door Kaapstad. Nadien heeft u voldoende tijd om alleen te verdwalen in de gezellige wijken van het bruisende schiereiland.

(The Townhouse Hotel of gelijkwaardig)


Dag 20: Kaapstad, Zuid-Afrika

Optionele activiteiten in de voormiddag en transfer naar de luchthaven.

bottom of page